Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Richting hypotheekrente en huizenprijs populairst dit jaar

In het afgelopen jaar was er veel aandacht voor de richting van de hypotheekrente en de huizenprijs. Dit is niet verwonderlijk, gezien de sterke stijging van de rente. Daarnaast waren ook belastingvoordelen voor huiseigenaren en de kabinetsmaatregelen rond energie in trek. Het totale overzicht is:

Wat doet de woningprijs in 2023? Dit denken de grootste banken
Gaan we volgend jaar te maken krijgen met dalende huizenprijzen en zo ja, waar moet je dan op rekenen? We brachten de voorspelling van de grootste banken in kaart.

Lees het volledige artikel

Basis voor hypotheekrente schiet verder omhoog
De sterke stijging van de hypotheekrente is al eerder dit jaar ingezet. Zo ging in maart de rente op Nederlandse staatsobligaties fors omhoog, wat doorgaans leidt tot een stijgende hypotheekrente.

Lees het volledige artikel

Belastingaangifte aftrekposten voor jou als huiseigenaar
Altijd goed om te weten welke aftrekposten je op mag voeren als bezitter van een woning. Zo kun je voorkomen dat je over een hoger bedrag belasting betaalt dan nodig. Neem ze nogmaals door.

Lees het volledige artikel

Prinsjesdag 2022: overzicht maatregelen
Koopkracht was hét sleutelwoord op afgelopen Prinsjesdag. Het kabinet presenteerde een pakket aan maatregelen ter ondersteuning van de koopkracht, met een hoofdrol voor het prijsplafond voor gas en elektriciteit.

Lees het volledige artikel

 

Elektrische fiets: 6 tips om diefstal te voorkomen
Het aanschaffen van een elektrische fiets is vaak een forse investering. Een nare verrassing als die dure aankoop vervolgens wordt gestolen. Met deze tips maak je het risico op diefstal van je kostbare tweewieler zo klein mogelijk.

Lees het volledige artikel

 

Hypotheekrente zal niet dalen met huidige inflatie
Centrale banken zien het liefst een stabiele inflatie van 2 procent. Dit is ver onder het huidige niveau. Om de inflatie naar beneden te krijgen hebben centrale banken de rente fors verhoogd. Dit zie je terug in de richting van de hypotheekrente.

Lees het volledige artikel

7 bijzondere woningen op Funda
Een artikel uit de oude doos. Altijd leuk om op Funda woningen van anderen te bekijken. Zeker als dit bijzondere woningen zijn als een molen, vuurtoren of tiny house. Zie jij jezelf daar al wonen?

Lees het volledige artikel

Voorlopig geen belasting over je vermogen
Er zijn maar weinig mensen die graag belasting betalen. Dit zien we terug in de populariteit van dit artikel. De Hoge Raad maakte begin dit jaar gehakt van de manier waarop de belasting werd berekend.

Lees het volledige artikel

Wil je meer lezen? Klik hier voor het volledige overzicht van artikelen.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

nemassdeboer maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie