Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Beeldbellen: hoe zoek je de juiste tool?

In plaats van face-to-face vergaderen is half Nederland thuis aan het videobellen. Tools genoeg waarmee je elkaar zo toch kunt zien en spreken. Niet iedereen let daarbij op veiligheid en privacy. Zo liet Boris Johnson trots op Twitter zien dat hij met zijn kabinet aan het ‘Zoomen’ was. Hij had alleen de ID-code van de meeting niet afgeschermd, waardoor iedereen kon deelnemen aan de videochat. Hoe kun je zelf bewuster omgaan met de tools?

Er zijn verschillende tools voor beeldbellen, maar onderling verschillen ze nogal van elkaar. Houd bij het uitkiezen van een geschikte tool voor jouw bedrijf rekening met het volgende: 

  • Ondersteunde besturingssysteem
    Zorg dat de software past bij jouw besturingssysteem. Gebruik je software die alleen compatibel is met Android en gebruik jij een iPhone, dan heb je er weinig aan.
  • Maximaal aantal deelnemers
    Vergader je vaak met veel mensen tegelijk, dan is het belangrijk dat je software uitkiest waarbij dit mogelijk is voor het gewenste aantal personen. 
  • Screensharing
    Screensharing is het delen van je beeldscherm met anderen zodat ze mee kunnen kijken. Niet iedere tool maakt dit mogelijk.  
  • Opslaan van gesprekken
    Bij sommige tools is het mogelijk om gesprekken terug te kijken of te luisteren. 
  • Veiligheid
    Zorg ervoor dat de communicatie beveiligd is, zodat de gesprekken ook privé blijven. 


Beveiliging en privacy bij beeldbellen

Je wilt niet dat onbevoegden mee kunnen luisteren als jij aan het beeldbellen bent met werknemers of relaties. Het is daarom goed om na te gaan hoe een tool beveiligd is. Een end-to-end-encryptie is een manier van beveiliging die wordt gezien als relatief veilig. Niemand kan de boodschap onderscheppen behalve de ontvangers. Een alternatief is het beveiligen van de software met een lange code. Zonder die code kan je de boodschap niet makkelijk onderscheppen.

Naast beveiliging moet je ook denken aan privacy. Wat wordt er gedaan met de gesprekken en waar wordt het opgeslagen? Bedrijven als Facebook, Google en Microsoft verzamelen veel gegevens. Wat daarmee gedaan wordt is niet altijd even duidelijk. 

Zes opties voor beeldbellen
De zoektocht naar passende software voor jouw bedrijf is een hele klus. Een business en/of security consultant kan je helpen bij het maken van de juiste keuze. Zoek je liever zelf iets? Onderstaand dragen we zes redelijk goed beveiligde opties aan om te videobellen.


Bron: VPNgids.nl

Beeldbellen is in deze crisistijd een uitkomst. Op deze manier kunnen veel bedrijven hun activiteiten grotendeels voortzetten. Houd wel rekening met de beveiliging en privacy. Je wilt immers niet dat jouw gesprekken publiek beschikbaar zijn.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

nemassdeboer maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie