Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

AVG in orde? Steeds meer ondernemers dekken de risico's af

Eind mei wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Vanaf dat moment moeten alle bedrijven die persoonsgegevens verwerken en in bezit hebben voldoen aan de regels van de AVG. Datalekken worden beboet als in strijd met de AVG is gehandeld. Veel bedrijven hebben sindsdien opnieuw hun cyberrisico's in kaart gebracht en besloten die (deels) bij een verzekeraar onder te brengen.

Volgens het Verbond van Verzekeraars is de markt voor cyberverzekeringen de afgelopen twee jaar verdubbeld. Die groei schrijft de brancheorganisatie helemaal toe aan bedrijven die professioneel data verwerken.

AVG op enorm veel bedrijven van toepassing
De AVG is van invloed op vrijwel alle ondernemingen in Nederland. Zelfs als je alleen een eenvoudige klantendatabase beheert, heb je al verplichtingen voor de AVG. Zo dien je onder meer vast te leggen wie binnen jouw bedrijf inzage heeft in de gegevens en op welke manier je probeert te voorkomen dat deze data in handen van onbevoegden komt.

In de AVG geldt een omgekeerde bewijslast. Je moet als ondernemer zelf kunnen aantonen dat jouw bedrijf zich aan de wet houdt. Op de website van de autoriteit persoonsgegevens vind je de AVG-Regelhulp. Daar krijg in je tien stappen een beeld wat jouw bedrijf moet doen om te voldoen aan de AVG.

Dekking cyberverzekering is compleet
Hoe hoog lopen de kosten op bij een datalek? Het is voor veel bedrijven lastig om in te schatten wat er op je af komt als je erachter komt dat er persoonsgegevens gelekt zijn. Met een cyberverzekering kun je veel van die onzekere kosten afdekken. Waar moet je aan denken?

  • Boetes van toezichthouders
  • Claims van gedupeerden
  • Kosten van extra klantcommunicatie
  • Kosten voor herstel van je data en beveiliging
  • Kosten voor het onderzoek naar de dader
  • Kosten voor PR en imagoherstel


Verzekering ondersteunt preventie cybercrime

Voor een cyberverzekering bereid is om bovenstaande risico's te verzekeren, krijgt je bedrijf eerst een grondige screening. Na zo'n uitgebreide controle van je beveiliging en processen, krijg je een lijst met verbeterpunten. Voldoe je daaraan, dan weet je zeker dat je zelf alles in het werk hebt gesteld om cybercriminaliteit in jouw bedrijf te voorkomen.

Sinds enkele jaren valt er iets te kiezen voor bedrijven op zoek naar een cyberverzekering. Omdat het belangrijk is dat de dekking aansluit op het risico, kijken we graag samen naar de best passende optie. Laat voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak hieronder je gegevens achter. We beloven er zorgvuldig mee om te gaan.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.
Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

nemassdeboer maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie