Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Werk je veel met contant geld? Dat risico kun je afdekken

Ondernemers die dagelijks met contant geld werken, moeten dat geld ook ergens kwijt. Het gaat de kluis in op het werk of het wordt afgestort bij de bank. Dat brengt een risico met zich mee. Een weekomzet kwijtraken door diefstal of verlies kan tamelijk problematisch zijn. Dat ondernemersrisico kun je afdekken met een geldverzekering.

Er wordt steeds meer met pin betaald in Nederland. Maar in sommige branches blijft contant geld het belangrijkste betaalmiddel. Bijvoorbeeld in de horeca of bij kleinere winkeliers. Daar is nog een tweede risico aanwezig: het gevaar dat je vals geld aanneemt. Ook dat risico dek je af met een geldverzekering. Wat verzeker je precies?

Wat is verzekerd met een geldverzekering?

  • Verlies of diefstal van geld tijdens vervoer tussen bedrijf, huis en bank
  • Verlies of diefstal van geld tijdens bedrijfsuren
  • Verlies of diefstal van geld uit de kluis in het bedrijf
  • Verlies of diefstal van geld uit de nachtkluis van de bank
  • Diefstal van geld na inbraak in bedrijf of huis
  • Vergoeding voor het aannemen van vals geld


Extra dekkingen

Een aantal verzekeraars heeft in de geldverzekering ook een ongevallendekking opgenomen. Die keert een vastgesteld bedrag uit als jijzelf of een medewerker invalide raakt bij het vervoeren van geld door een ongeval, of bij blijvende invaliditeit na een gewelddadige overval.

Andere dekkingen die je niet bij elke verzekeraar krijgt, zijn bijvoorbeeld de kosten voor het vervangen van kluissloten en -sleutels na een inbraak, diefstal van elektronisch opgeslagen geld, of de vergoeding van contant geld dat gestolen wordt van je klanten bij een overval. Onze verzekeringsadviseur vertelt je er graag meer over.

Wat is niet verzekerd?
Niet alles is gedekt in de geldverzekering. Er wordt van de verzekerde een hoge verantwoordelijkheid verwacht met geld en waardepapieren. Deze oorzaken zijn in ieder geval niet verzekerd:

  • Geld dat je niet via de snelste weg tussen bedrijf, huis en bank vervoert. Verlies of diefstal tijdens onnodige stops worden ook niet vergoed
  • Geld dat per post verstuurd wordt
  • Geld dat zonder duidelijke oorzaak verdwenen is


Wat kost een geldverzekering?

De kosten van de geldverzekering zijn vooral afhankelijk van de maximale vergoedingen. De verschillende verzekerde waarden lopen uiteen van 2.500 euro tot 15.000 euro. Hoe hoger je jaaromzet is, hoe duurder de geldverzekering wordt. Bij de berekening van je premie speelt ook de branche waarin je actief bent een rol.

De geldverzekering kun je los afsluiten, maar is soms ook een los afsluitbare dekking van de inventarisverzekering.

Maak jij je wel eens zorgen over de momenten dat je met veel contant geld over straat moet? Dan is de geldverzekering wellicht een goede verzekering. Geïnteresseerd? Kom eens praten met onze zakelijk adviseur, die kan meteen zien of jouw zakelijke verzekeringspakket nog aansluit bij je bedrijf en en je werkzaamheden.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.
Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

nemassdeboer maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie