Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Veel spullen in je bus? Eigen vervoerverzekering dekt de lading

Als ondernemer kun je enorm afhankelijk zijn van je bestelbus. Voor veel vakmensen is hun bus niets minder dan een rijdende gereedschapskist. Tel je de waarde van alle gereedschappen en materialen bij elkaar op, dan zou je er van schrikken. Niet voor niets wordt er veel ingebroken in bedrijfsbussen. De eigen vervoerverzekering dekt de schade.

Je kunt je ook verzekeren tegen inbraak en diefstal via je bedrijfsautoverzekering. De schade aan je bus wordt vergoed vanaf WA+ of beperkt casco, maar de dekking voor de spullen achterin is slechts heel beperkt. De eigen vervoerverzekering is speciaal voor je materialen die je vervoert. Dat zijn niet alleen gereedschappen, maar ook aangeschafte artikelen voor je klant.

Waar moet je rekening mee houden?
Doe je bus altijd op slot. Waar je ook bent. Als er geen sporen van inbraak op je bestelwagen zitten, dan vergoedt geen enkele verzekeringsmaatschappij de schade. Een bedrijfsauto is daarnaast ook nog eens extra gevoelig voor inbraak. Op bouwlocaties wordt traditioneel veel ingebroken op klaarlichte dag, terwijl 's nachts voor de deur de bussen ook nooit helemaal veilig zijn.

Hoe hoger het bedrag dat je verzekert, hoe meer eisen er worden gesteld aan de beveiliging van je bus. Komt de waarde van je materialen boven de 5.000 euro uit? In een bestelbus van 15 jaar oud kun je dat moeilijk verzekeren. Welke alarmsystemen je bus moet hebben, verschilt per verzekeraar. Wil je niet op stel en sprong je bedrijfswagen vervangen voor de verzekering, vraag onze adviseur dan bij welke verzekering je wél terecht kunt.

Bedorven waar
Je kunt je ook verzekeren tegen andere zaken dan alleen diefstal van materialen. Je krijgt dan bijvoorbeeld ook een vergoeding als een lading ingevroren vlees ontdooit door een kapotte koelinstallatie. Sommige verzekeraars keren behalve de waarde van de lading, ook (een deel) van de misgelopen winst uit.

Allrisk-dekking voor lading
Een standaard eigen vervoerverzekering dekt de schade aan je lading ontstaan door inbraak en diefstal of bijvoorbeeld een brand of ontploffing. Je kunt je ook allrisk verzekeren. Als er dan schade ontstaat tijdens het transport, de reden maakt niet uit, dan krijg je de schade vergoed. Zelfs als het gebeurde tijdens het laden en lossen.

De eigen vervoerverzekering is belangrijk als je veel hebt moeten investeren in gereedschappen en materialen die je opbergt in je bus. Waar je de verzekering het best kunt afsluiten is afhankelijk van meerdere factoren. De waarde van de lading, de alarmklasse van je bus en de compleetheid van de dekking. Kom je er niet uit? Onze zakelijk adviseur kijkt graag met je mee.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.
Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

nemassdeboer maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie