Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Als een zakenreis overloopt in je vakantie: welke dekking heb je nodig?

Soms lopen zakelijk en privé in elkaar over. Bijvoorbeeld als je een congres in het buitenland direct laat volgen door een paar dagen vakantie ter plaatse. Je bent er immers toch. Heb je zo'n trip in de planning staan? Let dan goed op je reisverzekering. De zakelijke dekking heb je ook voor het tweede deel van je reis nodig!

Een gewone particuliere reisverzekering vergoedt schade die je oploopt op vakantie. Ga je echter op zakenreis, dan heb je ook een zakelijke dekking nodig. Je kunt verzekerd zijn via je bedrijf, of je kunt een kleine toeslag betalen voor zakelijke reizen op je particuliere reisverzekering. Maar wat als er een grijs gebied is?

Wanneer is een reis zakelijk?
Een zakelijke reis heeft een hoger risico op schade. Tijdens een zakenreis ben je meer bezig met je laptop en je telefoon dan de gemiddelde strandganger. Je betaalt dus een toeslag. Maar hoe bepaalt een verzekeraar nu of jouw trip een vakantie was of een zakenreis? Dat is heel moeilijk en daarom wordt er een scherpe lijn getrokken.

Als jouw reis naast een recreatief ook een zakelijk doel had, dan heb je voor de hele reis een zakelijke dekking nodig. Ook als de hoofdmoot van je reis overduidelijk vakantie was, blijft de eis overeind.

Voorbeeld
Stel je bent met je gezin op vakantie in Duitsland. Je komt erachter dat de camping waar je staat op een steenworp afstand ligt van een bevriende leverancier. Zo dichtbij, dat je 's ochtends een keer bij langsgaat om een kop koffie te drinken. Daarna vervolg je je vakantie weer. Ondanks dat je de zakelijke relatie spontaan bezocht, bestempelt de verzekeraar jouw volledige trip als zakenreis.

Stage en vrijwilligerswerk
Wellicht minder belangrijk voor de echte zakenreiziger, maar toch het vermelden waard. Stage lopen in het buitenland of vrijwilligerswerk uitvoeren zijn voor sommige reisverzekeraars ook reden om een zakelijke dekking te vereisen. Voor studenten is het meestal verstandiger om een studentenreisverzekering te sluiten waar dergelijke werkzaamheden standaard meeverzekerd zijn voor een relatief lage premie.

Extra dekking op zakelijke reisverzekeringen
Omdat je moet kunnen werken in het buitenland, heb je waarschijnlijk je eigen apparatuur mee. Je hebt daarom zakelijke reisverzekeringen die extra hoge vergoedingen kennen voor elektronica. De voorwaarden voor kostbare zaken blijven echter wel gelijk. Dat betekent dat je de spullen op je lijf moet dragen, of altijd in het zicht moet hebben. Blijft je laptop achter in het hotel, dan moet je die in een kluis bewaren.

Zakelijke reisverzekering met particuliere dekking
Je kunt een zakelijke dekking aan je particuliere reisverzekering toevoegen, maar andersom kan het ook. Heb je een zakelijk reisverzekering dan kun je in sommige gevallen je gezin meeverzekeren.

Zakelijke verzekeringen zijn specifieker af te stemmen op bedrijf en persoon dan particuliere verzekeringen. Ben je veel voor zaken op reis? Maak dan eens vrijblijvend een afspraak. We inventariseren graag het risico dat je loopt, het risico dat je bereid bent om te lopen en het risico dat je wilt afdekken met een verzekering.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

nemassdeboer maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie