Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Rechtsbijstandsverzekering wordt gemeengoed onder zzp'ers

Het percentage zzp'ers met een rechtsbijstandsverzekering neemt flink toe. In 2014 verzekerde nog geen 36 procent van de zelfstandigen zich voor zakelijke rechtshulp, drie jaar later is dat al 41,5 procent. Dat blijkt uit onderzoek van zelfstandigenplatform Zzp Barometer. Vooral gevorderde zelfstandigen kiezen voor een rechtsbijstandsverzekering.

De toename van het aantal verzekerden duidt op het volwassen worden van zzp'ers als deel van de Nederlandse beroepsbevolking. Maar je kunt dit nieuwsbericht ook omdraaien; veel meer dan de helft van de zzp'ers heeft géén rechtsbijstandsverzekering. De reden is volgens Zzp Barometer financieel: zelfstandigen verwachten dat de kosten te hoog zijn.

Beginnende zzp'ers vrijwel allemaal onverzekerd
In dat licht is het niet verwonderlijk dat beginnende zelfstandigen wachten met het afsluiten van een rechtshulpverzekering. In de aanloopfase is de financiële zekerheid nog niet groot en zijn de inkomsten meestal minder stabiel. Van de ondervraagden die nog geen volledig jaar zzp'er waren, had niemand een rechtsbijstandsverzekering.

Naarmate het aantal actieve ondernemersjaren toeneemt, is de kans ook groter dat een zzp'er een rechtsbijstandsverzekering afsluit. Na twee volle jaren is het percentage verzekerden ruim 43 procent.

Risico op een andere manier gedekt
De zzp'ers die aangaven geen interesse te hebben in een rechtsbijstandsverzekering, doen dat veelal omdat ze het risico op een andere manier hebben afgedekt. Bijvoorbeeld met een financiële buffer die voldoende groot is, of via de verzekering van de eigen partner.

Daar is natuurlijk niets mis mee. Maar als je verwacht mee verzekerd te zijn via een ander, is het wel verstandig dat te laten controleren door een assurantie-adviseur. Een particuliere rechtsbijstandsverzekering vergoedt nooit de kosten van zakelijke geschillen!

Kosten hoeven geen belemmering te zijn
Zakelijke verzekeringen worden over het algemeen te duur ingeschat door zelfstandigen. Terwijl juist kleine zelfstandigen relatief eenvoudig de kosten voor hun verzekeringspakket kunnen drukken. Een zakelijke rechtsbijstandsverzekering is opgebouwd uit modules. Heb je geen personeel in dienst? Dan hoef je je niet te verzekeren voor arbeidsrechtelijke zaken.

Een andere manier om kosten te besparen is door bewust te kiezen voor een hoog eigen risico. Als de nood echt aan de man komt, heb je gewoon rechtshulp terwijl je de premie laag kunt houden.

Zelfstandigen kunnen eenvoudig een verzekeringspakket afsluiten die helemaal is toegespitst op de eigen situatie. Zo voorkom je dat je betaalt voor dekkingen die je niet nodig hebt. Heb je interesse? Laat dan je gegevens achter voor een vrijblijvende afspraak.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.
Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

nemassdeboer maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie