Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Waarom sluit je een collectieve autoverzekering?

Groeit je wagenpark? Dan is het slim om je zakelijke autoverzekeringen tegen het licht te houden. Je kunt namelijk geld besparen als je de bedrijfsauto's collectief verzekert. Waarin verschilt een collectieve autoverzekering van een gewone zakelijke verzekering en wat zijn de voordelen?

Een collectieve autoverzekering is inhoudelijk niet anders dan een gewone autoverzekering. De auto's kunnen WA, WA+ of allrisk verzekerd worden. Het verschil zit vooral in de premie. Hoe meer auto's je verzekert, hoe goedkoper het wordt.

Vanaf hoeveel auto's kun je een collectieve verzekering sluiten?
Hoe groot je wagenpark moet zijn voor een collectieve autoverzekering, dat verschilt per verzekeringsmaatschappij. Meestal is het minimum vijf auto's.

Waar hangt je premie van af?
Meer auto's verzekeren is goedkoper, maar er zijn meer factoren waar de premie mee bepaald wordt. Wat wordt er bijvoorbeeld vervoerd met de auto's? Gaat het om bestelwagens of personenauto's? Staan de auto's 's nachts op een afgesloten terrein of gewoon op straat?

Een verzekeraar beoordeelt het risico op schade of diefstal. Bij een bedrijfsautoverzekering heeft dat iets meer voeten in de aarde dan bij een gewone particuliere autoverzekering. Verzeker je veel auto's? Dan kan de verzekering ook op maat worden gemaakt. De dekking, voorwaarden en het eigen risico kunnen verschillen.

Collectief verzekeren ook voor werknemer
Een collectieve verzekering hoeft niet alleen voor bedrijfsauto's te zijn. Als je een gemengd collectief hebt, dan kunnen werknemers van het bedrijf ook hun privé-auto via het collectief verzekeren. Als werkgever ben je dan overigens geen partij in de overeenkomst tussen de verzekeraar en de werknemer die de polis heeft.

Een collectieve autoverzekering waar ook particulieren aan meedoen, werkt eigenlijk net als een collectieve zorgverzekering. Als werknemer ben je deel van een collectief, maar de premiebetaling en schadeafwikkeling is een zaak tussen werknemer en verzekeraar.

Andere werkgever? Andere verzekering
Een gemengd collectieve autoverzekering heeft ook een nadeel. Zodra een verzekeringnemer geen onderdeel meer is van het collectief, houdt ook de verzekering op. Bijvoorbeeld omdat hij of zij aan de slag gaat bij een andere werkgever. In tegenstelling tot leaserijders, kan een werknemer wel gewoon zijn schadevrije jaren meenemen naar de volgende verzekeraar.

Heb je een aantal bedrijfsauto's en wil je weten of jouw verzekeringskosten omlaag kunnen? Neem dan eens contact op. We bekijken graag of een collectief in jouw geval mogelijk is en of je werknemers daar ook van kunnen profiteren.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

nemassdeboer maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie