Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Omzetverlies na schade: de bedrijfsschadeverzekering keert uit

Schade aan je bedrijf heeft altijd meer implicaties dan een gewone schade. Je kijkt niet alleen tegen herbouw, vervanging of herstel aan, maar je loopt ook inkomsten mis. Bovendien lopen de salarissen van medewerkers door en de huur stopt niet ineens. Voor dit soort gevallen heb je een bedrijfsschadeverzekering. Wat is het precies?

Een bedrijfsschadeverzekering is er niet voor de directe schade. Heb je bijvoorbeeld een brand gehad, dan betaalt je opstalverzekering het herstel of de herbouw van het pand. Maar de bedrijfsvoering staat ook stil. Geen omzet en wel kosten. Daar is de bedrijfsschadeverzekering voor. Je ontvangt dan een uitkering om het verlies van je brutowinst op te vangen.

Wanneer keert een bedrijfsschadeverzekering uit?
Bedrijfsschade loop je op als door schade je bedrijfsvoering stilstaat. Je verzekeraar keert uit als het voorval in de polisvoorwaarden beschreven is. De meest voorkomende oorzaken:

  • ¬†Brandschade
  • Diefstal
  • Inbraak
  • Waterschade
  • Afzetting van de straat door schade aan een ander pand
  • Afzetting van een winkelcentrum door schade aan een ander pand


Hoe lang ontvang je de uitkering?
Het is na schade altijd belangrijk om een bedrijf zo snel mogelijk weer draaiend te krijgen. De uitkering kan stoppen als een gebouw herbouwd is, productie en omzet weer op het oude peil zijn, of als de maximale uitkeringstermijn in de polis is bereikt.

Onderverzekering opgevangen tot 30 procent
Een bedrijf is altijd in beweging. Het verzekerde bedrag dat in de polis genoemd staat, kan in een paar maanden tijd al niet meer accuraat zijn. De meeste bedrijfsschadeverzekeringen hebben daarom een soort garantie tegen onderverzekering. Je blijft dan gedekt tot 30 procent boven het bedrag dat op de polis als maximum staat vermeld.

Aan het eind van het jaar geef je aan je verzekeraar door welk bedrag in werkelijkheid verzekerd is geweest. Als dat tot 30 procent lager is geweest, dan krijg je geld terug, was het tot 30 procent hoger, dan betaal je premie bij.

De polis is de andere niet. Wat wel en niet is verzekerd, kan per verzekeraar substantieel verschillen. Welke bedrijfsschadeverzekering het best bij jouw bedrijf past, hangt dus van meer factoren af dan alleen premie. Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Laat je gegevens via het onderstaande formulier achter en we nemen contact met je op. 

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.
Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

nemassdeboer maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie