Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Is je annuleringsverzekering nog geldig bij terreurdreiging?

Turkije is dit jaar minder populair als vakantieland dan andere jaren. De reden laat zich raden. De terroristische aanslagen van de afgelopen maanden schrikken vakantiegangers af. Het aantal boekingen naar Spanje neemt juist toe. Als je op vakantie gaat naar Turkije en de situatie verslechtert, kun je dan geld terugkrijgen van je annuleringsverzekering?

Als je je vakantie annuleert uit angst voor een aanslag, dan kun je de kosten daarvan niet terugkrijgen van je annuleringsverzekering. De annuleringsverzekering vergoedt annuleringen vanwege onverwachte persoonlijke gebeurtenissen, zoals ziekte van jezelf of een reisgenoot. De reisverzekering en annuleringsverzekering kunnen meestal niet veel betekenen. Maar er zijn wel andere opties. 

Reisbureaus meestal coulant met bezorgde reiziger

De reisbranche in Nederland gaat over het algemeen goed om met bezorgde vakantiegangers. Als je ruim van tevoren aangeeft dat je je bestemming niet meer ziet zitten, kun je vaak tegen een klein bedrag of zelfs gratis een ander land uitkiezen.

Zwangere vrouwen die liever niet meer naar een land met het zikavirus willen reizen, kunnen meestal probleemloos omboeken. Ook na de aanslagen in het vakantieseizoen in Tunesië vorig jaar, reageerden reisbureaus kordaat op geschrokken toeristen.

Als de annuleringsverzekering niet betaalt, wie dan wel?

Reisbranchevereniging ANVR beheert het zogeheten calamiteitenfonds. Voor 2,50 per boeking kun je je verzekeren tegen de kosten van een annulering bij een calamiteit. Dat kunnen terroristische aanslagen zijn, maar bijvoorbeeld ook natuurrampen. Het reisbureau moet dan wel aangesloten zijn bij de ANVR. De prijs is per boeking, voor een heel gezin blijven de kosten dus slechts € 2,50.

Blijft je reisverzekering wel geldig in een land met terreurdreiging?

De reis- en annuleringsverzekering bieden geen dekking voor schade veroorzaakt door terrorisme. De andere dekkingen op de verzekering blijven echter wel gewoon van kracht. Kosten voor langer verblijf of niet genoten vakantiedagen worden dus wel gewoon vergoed.

Ben je niet angstig aangelegd? Dan kun je komende zomer waarschijnlijk voor een appel en een ei genieten van de Turkse zon. Behalve Europeanen blijven ook de Russen vanwege politieke sancties dit jaar weg uit Turkije.

Een reisverzekering maakt je Turkije-vakantie overigens ook niet meer duur: voor Turkije is werelddekking immers niet nodig. Net als in alle andere landen rond de Middellandse Zee is de standaard Europa-dekking voldoende.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

nemassdeboer maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie